tisdag 30 december 2008

Paris - mitt i julhandeln

Precis innan jul, mellan den 21 och den 23 december åkte jag och min man till Paris. Bara han och jag. Vi har gjort liknande resor förut, förra året var vi i Rom mellan den 21 och den 23 december och år 2006 var vi i Barcelona vid samma tid.





Det var lite svårt att njuta i Paris. Bomberna på Printemps påverkade oss mer än vi trodde att det skulle göra. Vi ville titta på La Fayettes upplysta fasader och på Printemps julskyltning, men folkmassan skapade en slags otrygg hetsig stämning så vi avvek ganska så fort från folkvimlet och tog tunnelbanan till Ile de Citi och besökte Notre Dame. Storslaget! Magen påminde oss om att dra vidare och vi vandrade till Place de Bastille i Marai-kvarteren. Vi avnjöt en välsmakande Steak Tartar på Brasserie Bofinger. Servicen var oklanderlig och miljön var urläcker - sådär riktigt klassisk fransk. Vi valde att promenera hem, ca 4 km, genom Marai-kvarteren, förbi Louvren, genom Place de Madeleine och så var vi framme på hotellet. Lite trötta i fötterna, men väldigt nöjda av ett upplyst vackert Paris.Klockan 04 stannade en sopbil utanför fönstret. Efter buller, skrammel och mera skrammel så åkte den iväg en timma senare. Några timmar senare började alla sopkärlen att flyttas och ställas i ordning så det blev mer buller och skrammel. Jag vaknade halv tio, min man grattade mig på födelsedagen och jag var såååå trött. Ner till frukost och ut bland folkvimlet igen. Vi strosade ner till Champs Elysee där vi promenerade längs en marknad. Mysigt, men lite för mycket folk för att orka stanna och titta på något, man kom inte fram till försäljningsstånden. In på Walt Disneys butik, fast först blev vi stoppade och muddrade i entrén. Det kändes lite jobbigt att bli påminda om bomberna och terrorismen igen. Det kändes som vi vadade fram i ett träsk, det var fruktansvärt mycket folk i butiken. Vi sökte oss bort från Champs Elysee och till ett lunchställe. Fann ett klassiskt litet hak, med vita dukar och stojigt och stimmigt med parisare som tagit en lunchpaus. Det fanns en meny, en tre-rätters och inget annat. Menyn var på franska så jag vet inte riktigt vad vi åt, men det var kul - jätte kul, och det smakade riktigt bra!

Mätta tog vi tunnelbanan till Mont Martre, gick i småbutiker och inhandlade det franska landslagets fotbollskläder till pojkarna, gick upp mot Sacre Ceur, blev halvrånade av några män från Senegal som tvingade på oss ett tygarmband och bad om kontanter. Halvchockade och småsura gick vi runt lite men sökte oss snart tillbaks till hotellet för att andas ut. Snart var det dags för det jag sett fram emot hela tiden. En middag och en kväll på Moulin Rouge. Det blev helt fantastiskt. Vi åt skaldjur på Charlot. Snuskigt dyrt, särskilt med tanke på euron. Vi delade på en rätt, en skaldjursplatå ämnat för en person för 57,70 euro (ca 650 kronor) och till det drack vi ett glas champagne.

Moulin Rouge bjöd på en häftig show, med vackra barbröstade dansörskor, jonglörer, buktalare och sång!

Det blev ingen shopping, det var för dyrt och för mycket folk överallt. Men jag fick med mig ett set från L' Occitane, med ansiktskräm, handkräm och fotkräm. Det räcker gott!

chokladförgiftning

Inatt smög vår lilla Lady upp, hämtade en ask fylld med belgisk choklad på avlastningsbordet i köket lade sig tillrätta på vardagsrumsmattan och mumsade i sig nästan alla praliner. När vi skulle äta frukost upptäckte vi missödet. Aj aj aj choklad är väl livsfarligt för hundar! Vi ringde genast till Albano djursjukhus, dem tyckte vi skulle komma in. Först kräktes Lady, sedan åkte vi. Veterinären meddelade att det var för sent för någon motåtgärd, skadan har inträffat och allt har hunnit lämna magsäcken. Det högg till i bröstet.

Men Lady hade valt rätt chokladask, de belgiska chokladpralinerna består av mycket fett och fyllningar men inte så mycket mörk choklad. Hon kan dock ha blivit lindrigt kakaoförgiftad. Nu har jag inhandlat kol ifall hon skulle bli dålig i magen, men än sålänge visar hon ingenting, hon är sitt vanliga pigga och glada jag. Puh

jul jul strålande jul ... eller

Julstressen infann sig aldrig, men något dystert lade sig över julhelgen. Julafton var mysig med en stillsam förmiddag, vi var ute i trädgården och lekte. Jag och D tog en promenad till Ica Stop och köpte glass. Några gäster (familj) kom strax innan Kalle. Olika sorters varm glögg, pepparkakor med oströra, olika sorters godis, kakor och bullar och annat julmums stod uppdukat. Alla hittade en plats, några framför Kalle, några vid spisen och några vid öppna spisen. Jultomten knackade på dörren när Kalle var över. Han överräckte två paket till A och D och vandrade vidare i mörkret med en lykta. Hunden slutade lite misstänksamt att skälla när tomten hälsade. :) Mer familj kom och vi började duka med maten så sakteliga. Vi håller en slags knytis där alla har med sig lite av det goda. Vi njöt av en klassisk julmiddag med sill, skinka lax, annat kallskuret, bröd, ost, köttbullar.... osv Farfar gjorde mumma och julmusten flödade. Sedan var det dags för paketöppning med hög ljudnivå, papper som flyger och presenter överallt. Rolig hysteri om än lite väl hysteriskt kanske man kan tycka. Men vadå - barnen njuuuter! En GOD JUL!

Men det var något som skavde trots all mys. Min familj vägrade julstressen, men tyvärr drabbar den många. Vi märkte det tydligt i år. Några personer som vi firat jul med i dagarna mådde mycket dåligt av mycket stress. Det verkar som ju mer stress desto mindre blir gjort. Just dem som inte alls mått bra har heller inte gjort eller gett nåt, mest bara mått dåligt. Det är lite ledsamt. Och så här nu när julen är över så måste det kännas ännu mer onödigt för dem att stressen fick ta över. På julafton bestämde jag och min man oss för att säga till alla "Det som saknas finns inte". Trots det for en del iväg och julhandlade på självaste julafton. Jag hoppas innerligt att stressen lägger sig inför nyårsafton och önskar er alla som har julstressat att ni får ett stressfritt nytt år!

Mitt nyårslöfte
Jag har i ett års tid vägrat stressa. Det har varit en fantastisk förändring för mig och min familj. Jag ska jobba mer på att inte låta andras stress påverka mig. Det blir en utmaning!

GOTT NYTT ÅR!

tisdag 16 december 2008

saffransbaket - en gyllenbrun succé

Tänk att vi lyckades i år, jag och grabbarna! Det var alldeles lugnt och harmoniskt, men väldigt mycket mjöl på golvet!

När min yngsta kille (3 år) låg och vilade passade jag och min äldste son (5 år) på att förbereda degen. Säkert också en anledning till att jag inte är så bra på att baka är ju att man för många bak måste förbereda. Det gillar ju inte jag i vanliga fall. Jag vill liksom bara kunna röra ihop något gott. Typ som chokladbollar.

Så vi satte igång med degpysslet.


  • 2 pkt saffran (1g) (jag hade bara 1 pkt hemma, men det blev bra ändå)

  • 1/2 tsk salt

  • ev. 1 msk okryddad sprit (vodka) - tar fram mer av saffranssmaken

  • 50 g jäst (för söta degar)

  • 175 g smör

  • 5 dl mjölk

  • 1 1/2 dl vit sirap (eller strösocker)

  • 1 ägg

  • ca 17 dl vetemjöl (1 kg)

A stötte saffranet tillsammans med saltet i en skål med en sked. Säkert inte alls som sig bör, men det funkade. Häll på spriten (om du hade någon hemma) och låt stå dra i 30 min. (Vi orkade bara vänta i 10 min).


Finfördela jästen i en bunke. Det tyckte A var mycket roligt. Sedan smälte vi smöret i en kastrull. Det gick bra, vi stod kvar vid spisen och pratade medans smöret smälte. Vanligtvis brukar ju jag tappa tålamodet och springa därifrån... Sedan hällde vi i saffran-spritblandningen, mjölken och all sirap. Sedan väntade vi tills blandningen blev ca 37 C, alltså fingervarmt. Det tog en stund för det ska värmas på svag värme.


A vispade sönder ett ägg i en liten skål. När blandningen i kastrullen var fingervarm hällde vi i ägget. Sedan lyfte vi av kastrullen och gick till bordet. Vi hällde över degvätskan över jästen och rörde om tills det blev en jämn soppa. Efter det öste vi i mjölet allteftersom jag degade. Sedan när vi fått en gulglänsande degklump strödde vi på lite mjöl, lade på en söt rödvitrutig handduk som svärmor skänkt. Sedan fick bunken stå o jäsa i 45 min bredvid spisen.


Efter 45 min var det dags för baket. Superkul. Grabbarna tog plats på varsin stol vid köksbordet. Jag tog loss små degbitar som A och D började rulla i bollar. Dem lade de på en plåt m bakplåtspapper. Det blev en plåt med bollar, en plåt med lussekatter, några blev som hjärtan och några fick den klassiska formen. Vi gjorde även 3 limpor som vi klippte till fina bladmönster. 3 plåtar fick jäsa under duk i 30 min.


Ugnen satte jag på 225 C.


Sedan penslade vi söndervispat ägg (A påminde mig - det hade jag glömt och han stoppade mig när första plåten var på väg in i ugnen) och garnerade med russin och så skjuts in i ugnen.


Dem små bollarna och lussekatterna i 8 min.


Limporna i 14 min.


A och D kikade i ugnsluckan rätt ofta så vi hade koll på att inget blev bränt. Sånt som jag aldrig gör, jag snarare glömmer bort bullarna.... Grabbarna var med andra ord till stor hjälp.


VI LYCKADES!!!


smarriga sylkakor

Det här måste i alla fall in bland mina favoritrecept! Nu har jag lyckats flera gånger!

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl socker
  • 200 g smör
  • 1 dl hallonsylt

Sätt ugnen på 175 C. Blanda mjöl och socker direkt på bakbordet eller i bunke. Finfördela smöret i blandningen och arbeta ihop till en deg. Dega lite till när du tror att du är klar. Det kommer att bli en degklump om du jobbar lite med degen. Dela degen i fem delar. Rulla ut till längder lika långa som korta sidan på plåten. Lägg längderna på bakplåtspapper på plåt. Tryck till degen lite längs mitten av längderna så att du har bildat en skåra och fyll skåran med sylt.

Grädda längderna i mitten av ugnen tills de har fått fin färg (mörkgula), ca 15 min, kolla efter 12 min.

  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 msk vatten

Blanda florsocker & vatten till en glasyr. Garnera längderna. Obs! när dem har svalnat lite! Skär dem i sneda bitar i önskad storlek.

Done! Supergott och superenkelt! Jag behöver diska en bunke och tvätta ett bord och kasta bakplåtspapper. Kanon!

kokostoppar - blev sega t-fat

För mig som inte kan baka så bra gäller några villkor om jag ens ska försöka...
  • få ingredienser
  • det får inte ta för stor plats i köket
  • det ska gå relativt snabbt
  • receptet ska gå att följa till punkt och pricka, jag förstår absolut ingenting utöver det jag kan läsa i receptet...
  • få moment

Kokostoppar, kan det bli enklare?

  • rör ihop 2 dl socker med två ägg till något pösigt

(jag tänker genast - hmm pösigt - hur pösigt då - hur ser pösigt ut)

  • blanda i påsen med kokos

(lätt, det klarar jag)

  • forma till toppar och lägg på bakpapper på plåt

(kirrat och klart)

  • in i uppvärmd ugn på 175 C i 10 min

(aj då - platta degklumpar som runnit ihop på en plåt)

Maken tyckte dem smakade mycket gott! :) Han är snäll.

onsdag 10 december 2008

Jag kan ju inte baka...men...




det finns pepparkakshus att köpa i färdiga modeller, "bara" att klistra ihop vägg för vägg med smält socker! Nu tog det ju en himla tid att smälta sockret, grabbarna tröttnade och hoppade fram och tillbaka mellan spisen och k-nex. Jag tröttnade och min man fnissade åt mig, "har du kul?" hmmm


MEN det blev ju faktiskt ett hus, och det jag lyckades ta sönder lyckades jag limma ihop igen. Kanon! Grabbarna öste på med Non-stop och jag med glasyr och florsocker! Resultatet - ett hus! Inte det coolaste mest fantasifulla man kan tänka sig, men ett pepparkakshus. Pojkarna är superstolta och så fort det kommer någon till oss visar dem upp huset!


söndag 7 december 2008

Trädgårdsnyheter föder trädgårdsdrömmar!

Mästarrabatten 2009 har fött några trädgårdsdrömmar för mig. Jag satt och läste om Mästarrabatten och fick massor av inspiration för min egen trädgård! Jag har anlagt en slags "barnens trädgård" med några små rabatter inringade av träramar, ungefär som planteringslådor. Mellan dessa rabatter och mellan trampstenarna ska jag plantera backtimjan nästa vår.


(Gullnattljus, foto Madeleine Nordström)

Årets perenn 2009 är Gullnattljus, Oenothera fruticosa, blommar magnifikt från högsommar till höst. Den ska få en chans som kantväxt i min gula rabatt vid entrén bland olika sorters gula rosor, gula dagliljor, daggkåpa och vit höstflox. Jag hoppas att den kommer att trivas.

Så fantastiskt roligt att planera trädgården så här i vintertid. Idag byggde vi lite mer av staketet på tomten och jag gick omkring och mös och funderade ut nya lösningar för 2009. Jag tänkte lägga lite mer av min energi på detta under veckan som kommer. Vi får se om jag skriver något...

Julmys i helgen

I lördags åkte jag, make, barn och hund med svärfar, fru och svägerska m familj till Siggesta Gård som bjuder på julmarknad. Regnet duggade precis hela tiden samtidigt som det kändes som minusgrader ute. Det var buskallt! MEN, barnen red och red och red på små ponnys, sprang omkring på en lekplats med ursöta minibyggnader (bl.a. Värmdö kyrka) och hade hur roligt som helst. En jultomte smög omkring och bjöd dem på godis titt som tätt. Vi njöt av nygräddade våfflor och goda julskinkmackor samt mysig shopping.

Vi fastnade vid Cresigns bord. Dem hade underbara kreationer med maskeradkläder för barn. Sydda i linne av en kvinna som bor på Gotland. Våra grabbar provade bågskyttekläder bestående av blå eller grön tunika, en liten hatt och en önskebörs med en sten från Gotland samt skärp i form av ett lädersnöre. Dem blev urfina och lyssnade på några historier om riddare önskestenar. Om tomten träffar dem trevliga kvinnorna på Cresigns så skulle dem hälsa till tomten att dem här kläderna var något dem verkligen önskade sig. Jag smög ner plaggen i väskan...



Det var ett mycket lyckat besök på Siggesta Gård som jag varmt rekommenderas!

Fototriss - siffror är uppdraget

En resa till Barcerlona för två år sedan gav mig och min man möjligheten att gå och se FC Barcelona spela. Det blev en oförglömlig ashäftig upplevelse. Vi hamnade nära spelplanen och fick se en idol, ingen mindre än Ronaldinho spela! Siffror överallt, men nummer 10 var viktigast!















Förra helgen åkte jag och en kompis till Köpenhamn. Vi besökte många häftiga butiker, nummer 10 (igen!) var ett måste att besöka. Malene Birger gör jätte fina kläder och accessoarer. Bilderna är inte så jätte fina egentligen, men jag tyckte dem passade in här ändå...
fototriss kan man se massor med fina foton med siffror på.




lördag 6 december 2008

Fototriss - trappor

Sent omsider, men än är veckan inte slut...

Veckans tema på Fototriss är 'trappor'. Mina bidrag blir 3 olika motiv.



1. "Varför använda stolar, när det finns trappor - och farmors trappa är så mysig!"
2. Santorinis trappor med barnvagn var fruktansvärt jobbiga - men ändå liksom värt det!!

3. För några år sedan rev vi en ful, rutten helt livsfarlig trappa... Adjöss trappa!

fredag 5 december 2008

Fredagsfärger - gult och svart



Så var det fredag igen! Missade tyvärr förra veckan när jag åkte till Köpenhamn, men nu är jag tillbaka och vill absolut inte missa detta. Fredagens färger är gult och svart, och det är precis dem färger jag har utanför ytterdörren. Min bild blir en gult lysande buske i mörkret.


När jag fotade den tog jag även en bild på gatulyktan utanför min tomt, herregud vad svart det är ute...tack för lamporna... Just nu trivs jag bäst i soffan, känns lite kusligt ute i mörkret. Nu ska jag bläddra bland alla trevliga inlägg på Fredagsfärger. Trevlig helg!

torsdag 4 december 2008

en uppfriskande promenad...

... i skogen är klart underskattat! Två dagar i veckan kommer jag iväg och nu vågar jag säga att det är en rutin för nu har vi följt schemat i flera veckor. Det är så fantastiskt givande för mig och Lady.

Vi har kommit iväg i alla väder, det har spöregnat, det har vräkt ned snö, det har varit soligt och kallt, och det har varit blött och kladdigt, som idag. "Det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder" sade alltid min mattelärare på högstadiet. Det fnös jag torrt åt då men ack så rätt han har. Så många mornar när jag ska iväg till Skavlöten som jag tänkt att oj vad jag vill avboka (lite typiskt mig) men eftersom jag lovat mitt "skogssällskap" så är det bara att gräva fram regnbyxor, stövlar, regnkappa eller vad som behövs för dagens väder och bege sig iväg. Redan när jag kliver ur bilen känner jag att jag gjort något bra som kommit iväg. Idag tvekade jag inte ens i hallen! Nästa gång har vi ett mission, vi ska ta med oss våra sekatörer och trädgårdssaxar för att plocka med oss lite enris, tallris, mossa och kottar...

Idag traskade vi på som vanligt trots stora gäggiga pölar på promenadvägen. Det liksom bekom oss inte, vi babblade på och titta knappt mer. Hundarna var nästan mer brydda om underlaget än vad vi var, vilket vi fnissade gott åt. Efter en timmes promenad hade jag ett sånt där härligt flås och kinderna var friskt röda. Jag jobbade även med lite lydnad med Lady, små framsteg, men dock framsteg. Hon är 11 månader nu och hon är som döv ibland, hon fullständigt ignorerar mig och lufsar åt sitt håll. Känns lite sådär, men M pushar mig att hålla tålamodet uppe och fortsätta som jag gör. Hon hör mig men hon är tydligen lite tonårstrotsig just nu.

Efter promenaden och en god fika åkte vi till en återvinningscentral och slängde en massa skräp. Vilken känsla det var! Jag fick iväg gamla ruttna staketdelar, ett gammalt träbord, en sketen gammal fåtölj och en massa annat junk. Befriad!

onsdag 3 december 2008

julstrutar - blev dagens julpyssel

Det var himla kul att göra julpyssel tillsammans med grabbarna. Jag rullade ihop strutarna åt dem, men sedan fixade dem resten med alla detaljer och band! Se så fint!


... och så gjorde jag några själv också. Tanken är att placera dessa på julbordet på julafton med namnlappar på... Vi får se om vi kommer så långt. Annars får dem hänga i julgranen med lite godis i...

julstress eller inte...

Jag fullständigt vägrar julstressa! Lätt att säga - tänker säkert många. Men det är sant, jag fullständigt vägrar julstressa. Jag har sluppit julstressen i flera år i rad nu och det är oerhört befriande. När julafton väl infinner sig har hela familjen ett härligt lugn över sig. För att slippa stressa lägger jag lite mer energin på planering och gör saker när jag har lust och känner för det. Förr hade jag en förmåga att skjuta fram sysslorna tills längre fram mot jul. Numera köper jag en present när jag hittar något, det kan vara redan i oktober om jag hittar rätt grej. Förra veckan bakade vi pepparkakor för andra gången, det blev ett lyckat bak och vi hängde upp en massa pepparkakspynt på snören i köksfönstret. Första baket blev ju ett totalt fiasko, hade det varit dagarna innan julafton hade jag säkert kännt lite stress, men eftersom det var redan i november kunde jag ju bara skratta åt det.
Våga njuta och våga vägra julstressa med mig! Idag är jag hemma med barnen, min äldsta son är sjuk, jag fick hämta honom på förskolan vid lunchtid igår. Han hade feber och var väldigt hängig. Igår tog vi det bara lugnt och satt i soffan framför tv:n hela dagen och kvällen. Nu har han precis vaknat och verkar vara lite piggare. Jag tror jag ska föreslå att vi ska göra lite julstrutar att hänga i julgranen idag... Jag kanske återkommer så att ni får se vad vi hittar på...

måndag 1 december 2008

Köpenhamn - vilken shoppingstad!

Är nu tillbaka från Köpenhamn. Vilken shoppingstad! Det blev en fantastisk vistelse med jättehäftiga restaurangbesök, luncher såsom middagar var helt otroligt bra! Jag är så nöjd med mina inköp också, jag fick med mig massor med fina kläder och accessoarer hem.


Vi började resan på Centralstationen kl 7.00. En kaffe med in på tåget och så tuff tuff tuff. Precis som förra gången så förstår jag inte hur tiden kan rinna iväg sådär. Helt plötsligt var framme i Malmö för att byta tåg. Vi köpte en skvallerblaska och så babblade vi på om den tills vi var i Köpenhamn. Vi båda hade superlätta superstora väskor med knappt någonting i men vi tog taxi ändå. För 60kr klev vi ur framför hotellet som låg nere vid hamnen. När vi checkade in blev vi informerade om att vi gratis blivit uppgraderade till en minisvit. Ha ha, kändes kanon och resehumöret blev om möjligt ännu bättre. Upp på rummet, lämna väskan och iväg på stan. Vi började med en lunch på e-go. Vi åt sallad med grillad kyckling och drack varsitt glas Chablis. Fantastiskt! Nej förresten, vi fick vänta länge på maten så plötsligt fylldes glasen på så det blev två glas Chablis.


Mätta och lite på pickalurven gick vi upp mot shoppingen, vi har några favoritkvarter som går parallellt med Ströget. Första besöket blev till Malene Birgers butik. Jag provade några plagg, men nej det kändes inte rätt och det blev ingenting. Fortsatte till Mermaid Copenhagen, var så nära att köpa ett par stövletter, men inte det heller. Vad nu då?... På Day Birger et Mikkelsen runt hörnet kommer vi ju definitivt att hitta något, tänkte vi. Provade massor av plagg, men rätt storlek saknades hela tiden. Därifrån kom jag med endast några sammetsband och ett par svarta handskar, men S blev nöjd med en jättefin top.


Jag snubblade in på Tiger of Sweden när S pratade i telefon. Och där fann jag väskan! S gjorde några fynd på Birger Christensen och sedan gick vi till Magasin för att tillbringa sista shoppingtimmen innan stängning. Det blev några kap innan vi letade efter ett vattenhål. En urtrist matavdelning var allt som fanns att välja på så vi lämnade Magasin och gick till Restaurant D'Angleterre där vi njöt av varsin Irish Coffee. Babbel babbel babbel, S beställde in två glas champagne och så förstås ännu mera babbel. Urtrevligt! Svidade sedan om på hotellrummet för att sent omsider ta plats på Custom House Bar & Grill, som ligger ett stenkast från hotellet. Maten var förträfflig och vinerna likaså. Vi lämnade lokalen strax efter ett och gick till hotellrummet, lyssnade på musik, babblade en hel del och slocknade vid tretiden.


Lördagen började med en usel frukost på hotellet, men det blev bättre med en fantastisk lunch på Café Sommersko. Sedan gick vi runt och tittade lite i butiker runt omkring, vi köpte lite choklad i den underbara butiken Summerbird chocolaterie, jag besökte trädgården Rosenborgs Have och den Botaniska trädgården och blev inspirerad och imponerad och kommer absolut besöka trädgårdarna i vår igen. Det var regnigt och ruskigt så vi beslutade oss för att lägga dem sista två timmarna på Illum. Vi delade på oss och jag fann massor av fina plagg på Soaked in Luxury. Fyra kjolar, blusar och farfars tröjor och linnen hänger nu i min garderop som kändes trist när jag lämnade Täby, men nu har jag massor inför jul och nyår. Jag fick fantastisk bra hjälp av en tjej som jobbade där. Hon plockade fram plagg som jag själv nog inte skulle valt, men jag blev stormförtjust i provrummet. Vi med några andra stängde Illum. På hotellrummet fick vi en flaska mousserande av hotellet, blev lite uppretade eftersom hotellet utlovat champagne. Vi väntar på en förklaring från hotellchefen. Bra musik ur I-poden, lite smink och nyinförskaffade kläder och sedan iväg till en av dem coolaste restauranger jag besökt, Umami. En flaska Sauvignon Blanc som var klockren till sushin fick oss i härlig partystämning. Vi lyckades stänga stället då vi var sist ut. Vi fortsatte med dans och drinkar på Cafe Da Vinci för att kl 05.00 ge upp. Tågresan hem var minst lika trevlig som tågresan ner och vi möttes av våra familjer på perrongen. Älskade man och älskade barn, vad det var underbart att se dem. Borta bra men hemma BÄST!

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!