torsdag 29 oktober 2009

Tack kära Oktober!


En fantastisk månad är du kära Oktober!

Du bjuder på friska vindar, storslagen färgprakt och rogivande arbetsuppgifter i trädgården. Det är ljust ganska länge, men ett mysigt mörker lägger sig framemot eftermiddagen som inbjuder till ett vilsamt lugn inomhus med tända ljus och en varm dryck.

Jag har haft en härlig oktober. Dock med lite motgångar, men inga motgångar som inte kommer att föra med sig medgångar.

I trädgården har jag krattat lite grand, jag har planterat mer hortensia, jag har fortsatt på barnens trädgård (i mycket långsamt tempo), jag har planterat buxbom i en ny perennrabatt, fyra efterlängtade lagerhägg har fått sin plats och en bisettbambu och några syrenbuddleja gör dem sällskap. Min Japanska dvärgpil har fått flytta från kruka till rabatt, jag har planterat lite höstfägring i krukorna som ska stå ute hela vintern (exempelvis ljung, rödbladig alunrot, japansk buskrosling, prydnadskål). Belysning har också fått skapa liv i min trädgård när mörkret lägger sig.

Idag gjorde jag och pojkarna Hallowen pumpor. Det var urkul och pojkarna blev mycket glada över resultatet nu när vi har tänt ljusen i dem. Nu ska jag fortsätta mumsa popcorn och ägna mig helhjärtat åt Snövit med pojkarna.

JAG ÖNSKAR ER ALLA EN FIN ALLHELGONA HELG!

fredag 16 oktober 2009

En fredag för kontemplation...

Oj vad livet svänger just nu!

Blev igår påmind.

Låt inte livet rulla på i sin gilla gång.

Stanna upp.

Njut i din trädgård! Min trädgård är mitt liv, min familj, min vardag, mina vänner, min trädgård.

Carpe Diem - fånga dagen.

Kram till er alla och trevlig helg!

tisdag 13 oktober 2009

Dagens lärdom

Jag säger inget mer men hoppas att orden når fram. Jag hoppas att det kan göra lite skillnad. Jag hoppas att dem som behöver detta mest lyssnar bäst.

Massor med kramar till alla er som stöttar & värnar om allas bästa.

onsdag 7 oktober 2009

Mässan är avslutad




En fantastiskt upplevelse tack vare alla fantastiska besökare!

Intresset för trädgårdsbelysning var mycket stort och väldigt många anmälde sig för Homeparty i temat trädgårdsbelysning. En spännande upplyst höst till mötes!

ETT VARMT TACK TILL ALLA BESÖKARE! Ett särskilt stort tack till alla barn som nyfiket och ohämmat smög in i tältet och satte sig eller som nyfiket klämde på betongsvampar och mullvadar! Precis den reaktion jag sökte och fick!

torsdag 1 oktober 2009



I vår monter (B02-03) vill vi inspirera till att leka fram trädgårdsintresset hos våra underbara barn! Det gör vi med "Den lille mullvaden" som åter är i Sverige. I höst kommer vi att få träffa honom & hans vänner i SVT och på bio. Vi önskar honom välkommen tillbaka! Mer om "Den lille mullvaden" kan du läsa här.

Våran monter - ute inne inne ute

Flytta ut kuddarna eller ta in trädgården på kuddarna...




Vi testar både och i montern. Jag undrar om det inspirerar?

Dina kommentarer gör mig glad!

Dina kommentarer gör mig glad!